Portal Home > Knowledgebase > Articles Database > SoftLayer Down? [merged]


SoftLayer Down? [merged]




Posted by Layer3, 01-17-2007, 09:52 PM
Anyone else seeing SoftLayer.com down? All my servers are down there and I can't access their softlayer.com either. Started about 8:45pm est.

Posted by ServerSupportGuys, 01-17-2007, 09:57 PM
Yes, it looks like it.

Posted by jayzee, 01-17-2007, 10:05 PM
SoftLayer.com load up for me.

Posted by Layer3, 01-17-2007, 10:06 PM
Was up for me for enough time to submit a ticket..now its back offline along with all of my servers.

Posted by Layer3, 01-17-2007, 10:28 PM
Tech said there working on the severe packet loss they are seeing.

Posted by No1Resource, 01-17-2007, 10:29 PM
Yeah, I am having the issue also.

Posted by layer0, 01-17-2007, 10:39 PM
Not seeing any issues here. Pinging softlayer.com [66.228.118.22] with 32 bytes of data: Reply from 66.228.118.22: bytes=32 time=50ms TTL=49 Reply from 66.228.118.22: bytes=32 time=49ms TTL=49 Reply from 66.228.118.22: bytes=32 time=48ms TTL=49 Reply from 66.228.118.22: bytes=32 time=50ms TTL=49 Reply from 66.228.118.22: bytes=32 time=50ms TTL=49 Ping statistics for 66.228.118.22: Packets: Sent = 5, Received = 5, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 48ms, Maximum = 50ms, Average = 49ms Aletra; Time (US/Eastern) Checked From Result KBytes Secs Kbps 01/17/2007 21:39:00 Orlando USA OK 0.1 0.34 1.64 01/17/2007 21:39:00 Oklahoma City USA OK 0.1 0.29 1.94 01/17/2007 21:38:59 Atlanta USA OK 0.1 0.14 3.86 01/17/2007 21:39:01 Hong Kong CHINA OK 0.1 1.30 0.43 01/17/2007 21:38:59 Chicago USA OK 0.1 0.16 3.43 01/17/2007 21:39:00 London UK OK 0.1 0.40 1.37

Posted by No1Resource, 01-17-2007, 10:42 PM
Appears to be resolved. Last edited by No1Resource; 01-17-2007 at 10:56 PM.

Posted by JetNet, 01-17-2007, 11:47 PM
Seems like it's still having issues in some locations.

Posted by Jame$, 01-17-2007, 11:53 PM
grr........ hmm......

Posted by ssj4gogeta, 01-18-2007, 03:32 AM
They where apparently doing emergency maintenance on Front Customer Router 01. It all seems to be fine again now.

Posted by WireNine, 01-18-2007, 03:45 AM
Appears to be down here.

Posted by chandro, 01-18-2007, 03:47 AM
It's a good thing I left SoftLayer many months ago.

Posted by c0bra, 01-18-2007, 03:49 AM
All our servers are down

Posted by jayzee, 01-18-2007, 03:52 AM
i wanna do a check. What is your site hosted at SL?

Posted by c0bra, 01-18-2007, 03:56 AM
And back !

Posted by PixyMisa, 01-18-2007, 04:00 AM
I think it's over now, but in case you can't reach their forums: EMERGENCY MAINTENANCE NOTIFICATION Date: 1/18/2007 Start time (CDT): 1:00am End time (CDT): 1:15am Services affected: FCR01 ROUTER Location: dal01 Duration: 5 to 10 minutes SoftLayer engineers will be performing emergency maintenance on Front Customer Router 01 (FCR01) at 1AM. The FCR01 primary Supervisor Engine is experiencing hardware errors and must be replaced. Engineers will be failing over to the redundant Supervisor Engine which may result in a convergence of traffic. Since the primary engine has not fully failed, this failover must be forced manually. If the automatic failover does not engage, a reboot will be required and all traffic through the FCR01 will be interrupted for up to 5 to 10 minutes for a full reboot. SoftLayer Engineers have been working on this issue with Cisco for over four hours and this is the recommended course of action. Network Engineers are onsite and additional support engineers are being brought online to assist if you have questions. I will be online and in the forums if you have any questions. Thank you for your understanding in this matter. ------------------------------------------------------------------------------------------------- At least I know my remote monitoring system works. I was fast asleep, and then "SQUAWK! SQUAWK! SQUAWK! SQUAWK!!!"

Posted by net, 01-18-2007, 04:08 AM
It is back up now. Net

Posted by ckissi, 01-18-2007, 05:14 AM
I just moved to SL. My server runs sites for less than 24 hours and here is a first 10 minutes break down. Did you experience this ? It was at about 1:45AM of SLs time. When I started to move there I asked lot of questions here about their network stability, but seems there are still issues and I'll never experience network uptime as it was with ThePlanet. Hope I'll see the next issue after months

Posted by TR Seeks, 01-18-2007, 05:24 AM
It was posted in the forums

Posted by ckissi, 01-18-2007, 05:44 AM
I'm with SL for less than 24 hours and here is my first 10min. network outage. It started at approx. at 1:45AM. Did you experience this ? There was an issue with Front Customer Router 01. Hope from this time the network where my server is placed will be more stable.

Posted by TR Seeks, 01-18-2007, 05:53 AM
Read the outage forum. This is your second post here your last one just got moved!!!!

Posted by ckissi, 01-18-2007, 05:55 AM
Ahh, sorry, thanx, I thought I did something wrong.

Posted by PixyMisa, 01-18-2007, 08:24 AM
So it was you! You broked the router!

Posted by anon-e-mouse, 01-18-2007, 08:37 AM
Threads merged again.

Posted by ckissi, 01-18-2007, 08:43 AM
Yeah I was the "rooter broker" Without any joke now: I hate this as much as you.

Posted by SoFiMaN, 01-18-2007, 10:00 AM
Sounds weird ! No downtime noticed here with any of my servers there, even the SL monitoring system didn't send any. Here is the uptime for one of my servers there : root@micro [~]# uptime 15:57:33 up 7 days, 15:08,

Posted by chandro, 01-18-2007, 10:02 AM
I heard there was a big power outage in Arizona maybe that is why they were down?

Posted by steven-v, 01-18-2007, 01:13 PM
what Arizona have to do with SL ? SL in Texas



Was this answer helpful?

Add to Favourites Add to Favourites    Print this Article Print this Article

Also Read
OneStopServer.com (Views: 402)
fastest speeds (Views: 371)

Language: